lördag 29 maj 2010

så börjar det

första inlägget nu. tänker att mitt bakande förtjänar en egen blogg. hoppas nu att mitt bakande kommer ta sitt ansvar och blogga flitigt. finns ingen tid att spilla så vi börjar med dagens 2års kalas. på grund av tid och pengar fick waira nöja sig med tre olika bakverk. en blåbärsmoussetårta på browniebotten. små CCs med swiss meringue buttercream i tre olika färger. en liten marsipanros och tre pärlemorkulor slängde jag också på varje. inget kalas utan macaron brukar jag säga. alltså fanns den lilla sliskiga kakan representerad även idag. lime var smaken. grön var färgen.


maräng smörkrämen var jag faktiskt nöjd med. lite mindre smör än vanligt gjorde susen. här är receptet:

3 äggvitor

2,4 dl socker
200 g smör
valfri arom
valfri färg

vispa äggvitor och socker kraftigt över vattenbad tills sockret smälter och blandningen blir varm. tag av marängen från värmen och vispa med hög hastighet tills den svalnat, tar nästan 10minuter. tillsätt smöret i omgångar under långsam vispning. vispa till sist ner arom och färg.

kommer nog att dubbla receptet och fodra tårtor med. nu drar jag mig tillbaka med en kopp kaffe och blåbärstårtbit. ha det fint!

5 kommentarer:

  1. Detta gillar jag mycket. Hoppas på frekventa uppdateringar!

    SvaraRadera
  2. mycket skojigt med bakblogg!
    både smaskigt och fint att se på.

    SvaraRadera
  3. är det sant, caroline?! smakade dom lime?

    SvaraRadera
  4. hehe, ja det är sant, är det konstigt?

    SvaraRadera